fredag 31. oktober 2008

Se så flott gave jeg har fått!

Disse flotte lykketøflene lå i postkassa mi i dag. En gave fra Fjellblomman. http://fjallblommansblandning.blogg.se/
Tusen tusen takk :) Hvis dere lurer på hvorfor jeg har fått gave, så er det fordi jeg meldte meg på hennes pay it forward :)

tirsdag 28. oktober 2008

Navnebånd- hva syns dere?



Jeg vurderer å lage meg merkelapp til det jeg strikker. Hva syns dere om denne?

Skulle vel egentlig hatt en tøff engel på, men det var ikke så lett å få til..

Kom gjerne med konstruktiv tilbakemelding. Kjedelig å angre etter at de er bestilt...

mandag 27. oktober 2008

Nydelig mønster, men...

Ikke alle prosjekt blir like vellykka.. Jeg må vist lære meg å sjekke strikkefasthet osv. Har lenge sett på Randi K design sin sommerfugllue og tenkt at jeg skulle strikke den. I dag har jeg gjort det, om mønsteret er HELT NYDELIG, men luen ble så alt for stor...

Nå ligger lua i vaskemaskina til toving, så får vi se om den blir brukelig da.. Hvis ikke er det bare å strikke på nytt, for lua er kjempe flott.

Mønsteret finner dere gratis her: http://in-my-mothers-name.blogspott.com/



Ja, da har lua vært i maskina, og det ble en liten hatt gitt... Får se om jeg kjenner ei lita jente som kan bruke den kanskje...





lørdag 25. oktober 2008

jeg strikker løpere..

Jeg har to løpere på pinnene for tiden. Det nærmer seg jul, så jeg er begynt å forberede det med å lage duker. En blå engleløper og en lilla løper. Begge strikkes med ullteppegarn på pinne nr 6, og skal toves.
Egentlig burde det vel ha vært julegaver på pinnene, men jeg håper den motivasjonen skal komme etterhvert. Strikking må være gøy, ikke stress og "tvang"

Englestrikk

Jeg har strikka min første engel. Garnet er ullteppegarn, oppskriften er også det.
Første bilde er før toving. Andre bilde er ferdigtova. Engelen skal ha hår og ansikt, men jeg er litt usikker på om jeg vil ha det.
Det blir nok flere engler, men med litt andre farger, og uten så mye striper..


lørdag 18. oktober 2008

Litt musikk til arbeidet

Jeg har vært på konsert med Secret Garden i kveld. En kjempe flott konsert!

Her er litt musikk til arbeidet



My Land



Sometimes A Prayer Will Do



Thank You!

mandag 13. oktober 2008

Toppen er ferdig!

Da var toppen ferdig. :)
Jeg er godt fornøyd! Gleder meg til å vise den fram

torsdag 9. oktober 2008

Bleiekake

Som de fleste sikkert har fått med seg nå har jeg nettopp blitt tante. I den anledning har jeg laget min første bleiekake. Ideen fikk jeg fra en annen blogg. Akkurat nå husker jeg ikke fra hvem, men det finnes masse bleiekaker på nett. Ingrediensene i min kake er:
1 pakke pampers 3, 1 tåteflaske, 1 giraffbamse med spilledåse inne, 1 par girafftøfler, 1 smokkeholder, 2 smokker, djevellue, strikkasokker og en pakke melkehjerter til foreldrene.
Syns ideen var morsom, og at resultatet ble ganske bra :)

Min første djevellue

Jeg har strikket min første djevellue. (Fælt navn egentlig, noen som vet hvor navnet kommer fra?) Oppskriften er garnstudio sin. Størrelsen er 1/3 måneder. Det er mitt lille tantebarn som skal få den.
Siden jeg ikke har noen liten baby her som kan prøve den, måtte nikken være prøvedukka mi. Nikken fikk jeg av min tante da jeg var liten. Han er strikka. Han passa fint som lueprøver :)

tirsdag 7. oktober 2008

På strikkepinnen nå

Jeg har for tiden to prosjekter jeg holder på meg. Det er babybuksen til jakken jeg fant igjen, jeg er ferdig med rompa, klar til å begynne på beina.


Samtidig som jeg holder på med den er jeg begynt på en topp til meg. (Den blå jakka jeg strikka ble gitt bort til ei god venninne.) Denne gleder jeg meg til å få ferdig å beynne å bruke. Syns denne toppen var så fin, men har valg å strikke den i lilla. Har tenkt at jeg kan bruke den utenpå en tynn genser eller skjorte.
Under her ser dere hvor langt jeg er kommet. Den går ganske kjapt å strikke.
Fargen er mer lilla en det som kommer fram på bilde her. Oppskrift og garn er drops/garnstudio.

Strikkemysterie på NSF

På NSF er det startet opp ett strikkemysterie. Det skal toves, Det er alt jeg vet. Dette er del 1. Del 2 er helt lik. Spent på fortsettelsen

fredag 3. oktober 2008

Enda flere ufoer er gjort ferdig.

Jeg har alltid strikket mye, men på et tispunkt ble det vist nok, og i mange år strikket jeg neste ikke. Denne uka har vi hatt stor ryddeaksjon, og flere kasser og poser som bare har vært lagt bort er ryddet. Mange nesten ferdige prosjekter har dukket opp. Nå ligger det 3 par sokker i gaveboksen min. Et spiderman sokkepar (tror ikke jeg tenkte på det da jeg laga de men..) et par spiralsokker uten hel og et par babysokker.
2 barneluer fant jeg også. Disse skal nå bare ha så dusker i tuppene, så er de ferdige.