onsdag 31. mars 2010

Fotografvotter


Jeg har endelig strikka et par fotografvotter. Oppskriften fant jeg hos Bea med bloggen Strikkepinner og andre pinner for lenge siden. Jeg la oppskriften til listen over ting jeg ville strikke, og så har det liksom ikke blitt gjort noe med den, før jeg nå plutselig kom på at det hadde vært en super 40årsgave til en vi kjenner. Vottene har fått hjemmeside adressen hans. Jeg må si meg ganske fornøyd, selv om de kanskje kunne vært strikket med en litt mindre pinnestørrelse. Fotografvottene har et hull til å stikke ut pekefingeren på høyrevotten. På venstrevotten lagde jeg hull i tommelen, tenkte tommelen kunne være god å ha for å trykke på innstillingsknappene. Inspirasjon til denne måten å gjøre det på fant jeg på garnstudio sine sms votter.
Vottene er strikket med Falk fra Dalegarn. Det gikk med 83 gr garn på pinne nr 4.





tirsdag 30. mars 2010

Rolige påskedager

Hagegleder, strikketøy og friske blomster på bordet. Herlig med påskeferie.
Akkurat nå er det to forskjellige votteprosjekter på pinnene.
Et par fotografvotter, og et par brudevotter.



onsdag 24. mars 2010

One Day Beret- Marslua

Mono - den fantastiske luesjefen på Norsk strikkeforum finner her måned flere fantastiske lueoppskrifter til oss. Jeg skulle gjerne ha strikka alle, men akkurat nå må jeg bare si meg fornøyd med å strikke en hver måned, men alle oppskriftene blir tatt vare på, så kanskje det blir strikka fler etterhvert. Denne måneden falt valget på One Day Beret . Den er strikket med Rowan Silky tweed garnet jeg fikk fra nyhetsklubben. Det gikk med 71 gr garn. Luen er strikket på pinne nr 4.

torsdag 18. mars 2010

Blokking er fasinerende.

Ja, nå har jeg blokket sjalet mitt. Det er første gang, jeg hadde litt få nåler, og bare gjestesenga å bruke, så sjalet kunne kanskje vært blokka enda litt mer, men jeg synd dette ble ganske bra. Se så fint mønsteret kommer fram! Nå er sjalet 191 cm langt og 93 cm bredt.

onsdag 17. mars 2010

Swallowtail Shawl

Mitt aller første skikkelige sjal er ferdigstrikket!! Det er et Swallowtail Shawl, designere er Evelyn A. Clark. Jeg har brukt Pillens mysteriesjaloppskrift. Den er på norsk, og det syns jeg var veldig greit når jeg skulle strikke mitt første sjal. Jeg strikket sjalet med evillagarn. Jeg strikket det ekstra stort, etter forslag fra pillen og brukte 168 gr garn. før blokking er sjalet 156 cm langt og72 cm bredt. Nå skal jeg prøve å lese meg litt opp på hvordan et sjal blokkes, og så skal det blokkes. Dette var gøy, og jeg er helt overbevist om at det blir flere sjal.. Ja ja, jeg gjør nok en ting jeg trodde jeg aldri kom til å gjøre :)



søndag 14. mars 2010

Pakke fra nyhetsklubben og sjaloppdatering

Kjære bloggvenner. Beklager at jeg er så dårlig på kommentarer for tiden. Jeg leser alle kommentarene deres, og jeg leser bloggene deres så fort dere oppdaterer, men jeg er forderdelig sløv på kommentarer. Det er en hektisk tid her, livet handler stort sett om jobbing og soving, så det har vært lite overskudd til kommentarer, men jeg satser på at jeg straks er tilbake for fullt.For noen dager siden kom det garnpakke til meg i posten. Pakken var fra strikk innoms nyhetsklubb. Jeg får 4 pakker i året med nytt garn. Denne gangen var det to hesper av 50 gr Rowan Silky tweed med 80% lammeull, og 20% silke. Garnet er mørkegrønnt, med hint av limegrønn og lyseblått. Og så var det to nøster Rowan Lima med 84% baby alpakka, 8% merinoull og 8% nylon.Garnet ser ut som om det er fletta eller noe. Spennede. Gleder meg til å finne de perfekte prosjektene til disse garna. Det er ikke bare kommentarer det har vært dårlig med i det siste, det er ikke så mye jeg har strikka de siste dagene heller, men sjalet vokse da! I morgen skal jeg ha fri, så da satser jeg på å kunne kose meg med sjalstrikkinga.









søndag 7. mars 2010

Arwetta sokkene er ferdig

Sokkene er strikket på pinne nr 2. Oppskriften finnes her. Jeg har brukt 75 gr garn.
Det er første gang jeg strikker med arwetta garnet, men jeg er helt sikker på at det ikke blir siste! Fargen er foresten endel mørkere enn de er på bilde her. Fargen her er nok mer rett


lørdag 6. mars 2010

Mitt første skikkelige sjal er på pinnene

Jeg har som sagt begynt å strikke sjal. Det er egentlig nok en ting jeg aldri trodde jeg kom til å strikke.. Men nå er jeg altså i gang, og om resultatet blir greit er det vel mulig det blir fler sjal etterhvert. For et år siden hadde pillen en runde med mysteriesjal. Jeg heiv meg ikke med den gangen, men oppskriften ligger fortsatt på bloggen hennes, så jeg bruker den nå.
Mysteriesjalet heter egentlig swallowtail sjal. Sjalet er designet av Evelyn A. Clark og mønsteret finner du gratis her - på engelsk. Men det finnes altså en norsk oversettelse på pillens blogg. Jeg er snart ferdig med den første delen som ble lagt ut. Spennede å se hvordan sjalet vokser, og fargeskiftene. Jeg er spent på hvorda dette blir ferdig blokket.
Blå er vansligvis ikke min farge, men det er virkelig flotte blåfarger i dette nøstet. Det er evilla A-42

onsdag 3. mars 2010

Jeg må bare si det...

...jeg er sååå glad i kjolen min!

mandag 1. mars 2010

Februarfavorittene

Da var februar over, og også denne måneden har jeg noen bloggfavoritter.Hvem som er med på listen avgjøres av hvem som har fått flest stjerner i google leser den siste måneden.

Her er de tre februarfavorittene
Banglamarie er en blogg jeg oppdaget for ikke så lenge siden, og jeg falt pladask :) Hun lager mye forskjellig, og alt er flott. En herlig og inspirerende blogg!

duBedåre inspirerer gang på gang. Gode bilder, god tekst og fine prosjekter. Herlig!

sefta Holm design lager mye fint, og ikke minst tar hun utrolig flotte bilder av det hun lager. Ikke rart hun er på begge favorittlistene mine denne måneden.