torsdag 29. juli 2010

Geitramssaft

Husker dere at jeg fortale om boka jeg kjøpte i sommer? "Matsprell i naturens verden.
Dere finner innlegget om boka her

Nå har jeg laget geiramssaft etter oppskrift fra boka. Jeg skriver om det i den andre bloggen min, så jeg sender bare dere som er interessert dit


lørdag 24. juli 2010

Smykker til strikketøyet hos MONO

Ja, er de ikke fine vel. (MONO, håper du tilgir meg for å ha lånt et av bildene dine). Vakre maskemarkører, laget av den flotte dama bak bloggen Back To MONO. I dag har jeg bestilt meg min første pakke med maskemarkører fra MONO, (Bildet er ikke av mine markører) og jeg gleder meg til de kommer. Så gjelder det bare at jeg klarer å ta vare på de, syns maskemarkørene mine har en mystisk tendens til å forsvinne en etter en.. Men de er utrolig kjekke å ha da.
Har du også lyst på sånne vakre strikkesmykker? Da foreslår jeg at du besøker bloggen hennes, der kan du se alle de flotte markørene ho lager, og så kan du lese om giveawayen hennes, og kanskje er du den heldige vinnenern (selv om jeg håper intenst det blir meg) om det blir jeg, og ikke du som vinner foreslår jeg at du tar deg en tur innom Eplabutikken hennes og kjøper noen.

tirsdag 20. juli 2010

Sommer?

Det må være noe galt med sommeren når det er tøffler og votter som er på strikkepinnene? Disse tøfflene er strikket med østlandsgarn og pyntet med glasskuler.
Oppskriften fant jeg i boka Strikk i en fei. De skulle vært strikka med Hifa trollgarn, men det har jeg ikke i garnlageret mitt, så da brukte jeg oppskriften, men med garn fra lageret

søndag 18. juli 2010

Kjærestevotter til brudeparet

Søte Ane, med den fine bloggen Smil giftet seg på lørdag. Og selv om jeg ikke har møtt henne, føler jeg liksom at jeg kjenner henne litt gjennom dataen, så jeg hadde lyst å lage en liten gave til henne. Jeg endte opp med tova kjærestevotter. Bildene lånte jeg fra bloggen hennes, trykte på stoff og sydde på.Om det er lov å skryte litt av seg selv, må jeg si at jeg syns dette ble et vellykka prosjekt.


mandag 12. juli 2010

Haruni sjal

Jeg tenkte det var på tide å prøve et nytt sjal, og inspirert av frøken badegakk og damene på uformelt ble det en forenklet utgave av Haruni sjalet som ble årets feriestrikk. Forenklet utgave vil si at jeg strikka rettstrikk istede for mønsterstrikk på del A, og gikk rett på del B når jeg hadde 209 masker. (Jeg la ut en maske i begynnelsen og slutten av pinnen, og så la jeg ut en to midtmasker annenhver omgang.) Lurer på om jeg etterhvert skal prøve meg på et sjal til med rillestrikk istede for glattstrikk.

Mønster: Haruni
Garn 1: Det grønne er arwetta classic farge nr 148
Garn 2: Det blåturkise erNew Zealand Lammeuld farge nr 231
Vekt:Det grønne-55 gr. Det turkise-83 gr.

Bilstrikk 2

Vi er hjemme igjen etter nesten to uker på veien. Vi har hatt en deilig ferie der vi har møtt venner og familie, vært turister og kosa oss masse. Men det har vært mange timer i bil.

Heldigvis er jeg av de som kan strikke mens jeg kjører bil, ihvertfall når ikke veiene er for svingete... For ja, jeg og kan bli bilsjuk..
eller kanskje jeg skal si BLE bilsyk, for i Stavanger kjøpte jeg meg sånne armbånd som skal hjelpe mot bilsyke. Det handler om en knott, som trykker på et punkt.. Jeg var skeptisk, men kroppen min reagerer fort på sånn trykkbehandling, så jeg tenkte det var verdt et forsøk, og jeg kunne strikke hele turen hjem i går! Hurra. Trengte ikke legge det bort noen plass pga svingete vei.

2 Haruni sjal er strikket i løpet av ferien :)

mandag 5. juli 2010

Bilstrikk

Vi kjører mange mil denne sommeren, hele vestlandskysten, og sørlandet skal kjøres, før vi vender nesen oppover til sunnmøre igjen. Timene i bil bruker jeg til strikking, Er alt godt igang med sjal nr 2.

søndag 4. juli 2010

Garnsnoping og Bergenbesøk

Vi har vært et par dager i Bergen. Vi har besøkt lillesøster Marita. Veldig koselig!! I tillegg til søsterbesøk ble det tid til litt garnsnoping.
Lekkert garn ikke sant. Billig var det ikke, men det lå liksom der å ropte på meg, så det måtte bare få bli med hjem. Har titta rundt på nettet i dag for å finne et passende prosjekt, og jeg lurer på om det kanskje blir denne kjolen her eller om du ikke er på Ravert her Heldigvis hadde mannen litt behov for å se litt fotball, for da fikk jeg treffe GryEilen! Ei utrolig flott jente jeg kjenner fra nettet. Det begynte i en jentegruppe på nettby, etterhvert har vi også hatt kontakt på facebook og blogg. Og nå endelig har jeg møtt henne i virkeligheten! Vi satt på kafe, pratet og strikka. Tror aldri en fotballkamp har vært så kort før jeg! Veldig koselig å treffe deg Gry!!

fredag 2. juli 2010

Matsprell i naturens verden

Jeg kom over ei bok som sto å ropte på meg her en dag... Matsprell i naturens verden heter den.. Det er en NRK bok skrevet av Inger- Lise Østmoe, Kari Bay Haugen og Ann Siri Brandrud.
På baksiden av boka står dette:
"Alle har nok hørt om løvetannvin. Men viste du at "museørene" til bjørka kan bli herlig iskrem og høstens sopp- til en smaksrik dram? Hva med nyplukkede mjødurtblomster i vaffelrøra eller spiselige kakedekorasjoner rett fra hagehekken? For ikke å snakke om saft, sirup, supper, salater og snacks fra naturen matfat!

Dette er en sprelsk kokebok for alle matglade turgåere. Med utgangspunkt i de populære radioprogrammene til NRK P1 Naturens Verden har naturkokk og soppsakkyndig Inger- Lise Østmoe, programleder Kari Bay Haugen og matkultur- ekspert Anne Siri Brandrud skrevet en bok med kjente vekster, trær, bær og sopp i våre nærområder! Alt med vekt på nye og overaskende smakskombinasjoner. Temaene i boka dekker alle årstidene fra tidlig vår til sen høst med nyttige tips om sylting, tørking og frysing for vintersesongen."Boka har flotte bilder, spennede tekst, og masse ideer jeg aldri har tenkt på før, men som bare må prøves en gang. Helst ville jeg hatt alle årets årstider på en gang akkurat nå, og en masse tid til å lage alt dette. Jeg vet ihvertfall at jeg skal ut å sanke geitrams snart. om det blir saft, gele eller is av den vet jeg ikke enda..