fredag 31. desember 2010

Strikkeåret 2010 oppsumert i tall og bilder..

2010 er straks over, og det er på tide å se litt tilbake. Jeg har gått igjennom bildene vi har tatt i 2010 og samlet alle de ferdige strikkeprosjektene mine. Under her ser du alle jeg har husket å ta bilde av, i tillegg er det noen småprosjekter som ikke er med.. Hvis vi deler det litt mer opp ser vi at jeg har strikket 18 sjal/skjerf/ halser.
7 traveling woman sjal, 3 haruni sjal, 1 little shell, 1 swallowtaill sjal, 3 baktusjal og 3 forskjellige halser
Av større plagg har jeg strikket 2 still light tunikaer, en bolero, 2 lillesøsterkjoler, en nøstebarndress og en babyjakke

Til hender og føtter har jeg strikket et par sokker, et par tøffler, et par fotografvotter, et par kjærestevotter og 4 par bryllupsvotter, jeg har også strikket et par med pulsvanter

6 luer




Flere kluter og litt andre prosjekter

Jeg har ikke ført skikkelig statestikk, men jeg har ihvertfall strikket opp over 7 kg garn og regnet i meter blir det over 10 km.

torsdag 30. desember 2010

Votter til jul

Det er ikke så ofte jeg får noe som andre har strikket, men det hender.
Og denne jula fikk jeg et par flotte strikka votter av tante Solveig.

tirsdag 28. desember 2010

Rolige dager, og litt julegodt

Mmm.. sitter her i soffaen og drikker te fra den kjempesøte koppen jeg vant inne hos Bo foto og design tidligere i desember. Er den ikke fin vel?

Det er deilig med late feriedager. Jeg sitter her med data, strikketøy og litt godt å spise på. Akkurat nå koser jeg med et stykke av denne marsipangrisen med delfiakake inni. Det er en juletradisjon i familien min, og omtrent det eneste jeg har laga av julekaker i år.
Men den er ikke det eneste jeg har laget. Lille julaften heiv jeg meg rundt å laget gaver til noen gode venner. Saften ble tatt opp fra frysen. Det er geitramssaften jeg lagde i sommer, og så er det marsipankjeks med sjokolade og tranebær.

Kjeksa er veldig enkle og veldig gode. Jeg kjøpte ferdig marsipan. (pass på å få en med mye mandler i..) Så hakket jeg opp hvit og mørk sjokolade og tørkede tranebær som jeg kjøpte en pose av på butikken. Jeg blanda alt sammen, og trillet marsipanen til ei pølse, før jeg delte den opp i passelige biter og stekte den i 7-8 min på 200 gr.



søndag 26. desember 2010

Julegaver strikket og gitt bort jula 2010

Jeg syns ikke jeg har fått strikket så mange julegaver i år, men når jeg ser hva jeg gav bort ble det jo litt alikevel.
Nå gleder jeg meg til å begynne på noen nye prosjekter, og så lurer jeg på om jeg kanskje må være litt flinkere å strikke julegaver iløpet av hele året i 2011.. den siste julegaven ble nemlig gitt bort i dag..
Det meste av dette er blogga før, men Still Light tunika nr 2 har jeg ikke kunnet blogge, for lillesøster følger med på bloggen min. Nå har hun fått den, og hun sier den passer, så da håper jeg hun får mye glede av den!

Det andre prosjektet som ikke er blogget enda, er denne halsen. Den er strikket i økologisk ullgarn fra Jarbogarn. Det fikk jeg i nyhetsklubben for lenge siden, du kan se det her

kalender 13-24


Advent har vært så koselig med flotte gaver hver dag!! Desverre har jeg ikke vært så flink til å blogge det jeg har fått! Og endel er alt spist opp og kan ikke lenger blogges. Men jeg har fått godt, flotte strikkeoppskrifter, servietter og masse flott garn. Veldig gøy at mye av garnet er nytt for meg. Gleder meg til å prøve det!
Tusen takk til Garnoman som har laget denne flotte kalenderen til meg!!!!

søndag 12. desember 2010

kalenderpakke 7-12

Det er utrolig kjekt med sin egen hobbykallender! Jeg meldte meg på inne på NSF og er veldig glad for det. Se bare hvor mye flott jeg får. 7. desember var det to lilla t-lys og dusj såpe med god lukt! Herlig!
8. desember var det oppskrift på noen aldeles fantastiske votter i kalenderen min!
http://www.ravelry.com/patterns/library/hippocampus
9. desember var det to nøster drops baby merino i en nydelige grønnfargen
10. desember var det lakrisgodt
11. desember var det et nydelig pinneetui
og i dag fikk jeg tre nøster heilogarn


pus er også begeistret for kalenderen min....

mandag 6. desember 2010

De 6 første pakkene

Jeg er så heldig som har fått denne flotte kalenderen. 1. desember fikk jeg et lilla adventslys
2. desember fikk jeg en spennende oppskrift på pulsvanter
3. desember fikk jeg et nøste mørk lilla drops alpakka
4. desember fikk jeg en daimsjokolade
5. desember fikk jeg te
og i dag 6 desember fikk jeg to nøster med et fantastisk garn.
Garnet heter fox italy og 50% Cashmir 30% ull og 20% Silke.
Jeg overdriver ikke når jeg sier det er tynt. Et nøste på 50gr har 503 meter.