søndag 26. august 2012

Fletter i vakker natur




 For en tid siden hadde Merete med bloggen monstermønster et innlegg om bildevariasajon der ho skreiv om å finne fine kulisser til strikkeplaggene sine. Jeg lot meg som dere ser inspirere, så da jeg i dag skulle ut å fotografere genseren som jeg har strikket til svigerinnen i 40års presang pakket jeg med meg genseren, og prøvedukka + kamera i bilen og gikk ut for å ta bilder... 

Merkelig nok ville ikke mannen være med så jeg måtte klare meg helt selv. Men det gikk igrunnen ganske bra. Jeg tror ikke det var så veldig mange som så meg der jeg gikk med prøvedukka under armen, men de som gjorde det stussa nok litt.. Men jeg har innsett at skal jeg få gode bilder, kan jeg ikke late som om jeg er en usynlig fotograf, så her er det bare å gå ut å øve seg, både på å ta bilder, og på å synes..


 Genseren er en Tine Solheim oppskrift. Du finner den i boka Maskepi.
Garnet som sto i oppskriften var ikke å finne her + at jeg syns det ble vel dyrt, men med litt undersøking og god hjelp fra strikkevenner fant jeg ut at Alfa fra Sandnesgarn var en grei erstatning.
Det gikk med ca 1000 gr garn. Jeg strikket på pinne nr 5 (men jeg er helt håpløs på strikkefasthet, så jeg må alltid ned ganske mye i størrelse)


Her ser dere litt av bildegalskapen min...
Og tilslutt et bilde av ullgenseren i sitt rette element. Ull med føtter og ull- genser.. 

torsdag 23. august 2012

Til brudeparet


Kjærestevotter er en kjekk bryllupspresang syns jeg og det har etterhvert blitt gitt bort endel av disse. Denne sommeren var det to par som fikk votter (dvs det ene paret fikk bare et gavekort på votter, siden jeg ikke var ute i god nok tid..)

Vottene er strikket med ullteppegarn fra gjesdal på pinne 3.
Det gikk med ca 2.5 nøste.
Pynten er en bit dongeri fra en gammel bukse og en liten rest rød ulltråd.
Gaven består av en damevott og en herrevott + en fellesvott.
Jeg har laget en oppskrift på mine votter. Du finner den her