lørdag 29. desember 2012

Strikkeåret 2012

2012 er snart over, og jeg kommer ikke til å få gjort ferdig flere prosjekter i år, så da er det vel på tide å se litt tilbake på året som gikk. Jeg prøver å ta bilde av alt jeg strikker + notere hvor mye garn som gikk med osv. Ikke det at det er så viktig, men det er litt gøy med oversikt. I år ser det ut til at det har blitt 38 små og store ferdige prosjekter som er blitt ferdig, i tillegg ligger her endel prosjekter som har gått i dvale for en stund..


Jeg har strikket en herregenser til svogeren i 40 årspresang
en damegenser til svigerinna i 40 årspresang
en lik genser og en bollero til meg selv.
VELDIG fornøyd med genserene. Fletter er gøy!!


Barnetøy er ikke fullt så store prosjekter som voksentøy, men det er en del jobb med det også.
I år ble det strikket 3 plagg. Kaptein Sabeltann og Nova kjole til tantebarna og en prikkete arne og karlos kjole til ei lita venninne.


Det har også blitt litt babystrikk til gode venner.
Nøstebarnboka er ei flott bok, og som dere ser er vestene og kjolen hentet fra den.
De klassiske genserene var også kjekke å strikke, av de ble det tre på rappen.
Men det babystrikket jeg er mest fornøyd med og stolt over er uten tvil babysvøpet. Utrolig lekkert, og ganske kjekt strikk.


I disse vintertider er det godt med varme til hode, hender, hals og føtter. Det er ikke det jeg strikker mest av, men noen prosjekter har det da blitt.


Det må også strikkes litt til hus og heim.
Det morsomste porsjektet er uten tvil trekket til postkassestativet!
Ryggskrubben var også et litt gøy prosjekt. 

Bare for morro har jeg prøvd å gjøre om prosjektene til gram og meter. Det vil si at jeg har strikket opp minst (Har ikke helt oversikt) 5606 gr garn og omregna i meter vil det si 112268m

Av andre ting som må nevnes når dette året oppsumeres er at jeg har fått meg prøvedukke! Den har jeg hatt mye gøy med, den har jo tilogmed fått være med ut på tur.



onsdag 26. desember 2012

Nova til ei lita prinsesse

Det ble gitt bort to litt "større" prosjekter til jul i år. Sabeltanngenseren i innlegget under her, og denne Nova kjolen til lillesøstra. Det er kjekt å strikke, når gavene blir tatt godt imot.
Denne kjolen er strikket litt lenger enn oppskriften sier, for at den skal vare litt lenger.
Den er strikket med baby alpakka silk fra garnstudio. det gikk med ca 1,5 med rosa og rødt og litt svart til kantene. Oppskriften heter Nova og du finner den på dansk på raverly, eller på engelsk her

lørdag 15. desember 2012

Denne gleder jeg meg til å gi bort..

Enda en julegave er ferdig. Denne gleder jeg meg til å gi bort, fordi jeg regner med at dette er en myk gave som selv den lille gutten vil like. 

Genseren er strikket som for å bakstykke. Jeg er ikke så glad i den måten å strikke gensere på, men jeg ble ferdig, og det ble da ikke så verst tilslutt.

Genseren er strikket i Dale Freestyle