søndag 20. oktober 2013

Ull i bruk- inspirert av Monstermønster

Monstermønster blogget for litt siden et fantastisk innlegg om ullgenserene sine. Nå ser jeg mange gjør det samme, og jeg også kjenner meg inspirert til å vise fram genserene mine. Men jeg velger å ikke bare vise fram gensere, men noen ullkjoler også.
Her kommer de:
1.
Denne genseren, (eller ponchoen) fikk tilbake strykkelysten min. Den er faktisk det første jeg blogget i denne bloggen. Det var sommeren 2008 i Kristiansand. Vi gikk forbi en liten butikk, og der hang denne, i akkurat denne fargen. Jeg bare viste at denne måtte jeg ha, og gikk inn for å kjøpe den.. den var ikke til salgs, så da var det bare å kjøpe garn, oppskrift og pinner og sette igang å strikke. Siden det har pinnene stort sett alltid vært i aktivitet.

Ponchoen er strikket i Misti fra du store alpakka. Oppskriften finnes i heftet Maskerader nr 16. Den er veldig god, og har holdt seg veldig bra! Den har vært brukt masse! Men de siste åra har den ikke vært så mye brukt. Den viser jo igjen, så jeg følte den var litt oppbrukt, men nå som jeg har byttet jobb og flyttet er det nok på tide å leite den fram igjen.

2.
Det neste store prosjektet jeg strikket var denne ullkjolen. Kjøpte garn for gavekort som jeg fikk til 30-årsdagen min i 2009. Jeg som syntes stort og ensfarga var kjedelig, forelska meg hodestups i denne, og bare måtte ha den. På et par måneder var den ferdig. Den er strikket i Rheuma Thermal Wolle og er helt fantastisk. Oppskriften står i  dette heftet.Så varm og god. Dessverre har den fått en te-flekk som jeg ikke får bort! (Noen som har gode tips til hvordan få den bort? Hvis ikke må jeg vurdere å farge hele kjolen.) Garnet er helt fantastisk. En absolutt favoritt. Og kjolen har vært en favoritt både til fest og til en sløv dag i sofaen...

3.
I 2010 strikket alle Still Light tunica. Jeg også etterhvert. Strikka faktisk to. Gav bort en til ei lillesøster også. Jeg strikka den i Arwetta classic. Desverre nuppa den ganske fort. Men den er ikke blitt værre etter mye bruk, og mye brukt har den vært. Vurderer faktisk å strikke en ny i disse dager.

4. 
Tine Solheim sin Mohairkjole har jeg også brukt mye. Jeg elsker den, men den klør litt..
Oppskriften står i boka Maskepi, og er strikket i Vienna og Vivaldi fra garnstudio. Det er litt med denne som med ponchoen, den synes igjen, så den er ikke brukt like mye i det siste, som til å begynne med.

5. 
Sommeren 2011 var vi på sommerferie til Hellas. På stranden der ble denne nøstebarntunikaen strikket. Den er strikket i nøstebarn sin silkeull og er lett og god. Denne har vært brukt mye både høst og vår. Nå begynner den desverre å bli ganske nuppette, men den har kanskje vært så mye brukt at jeg bare må godta det.. silkeullen er ihvertfall veldig deilig.

6. 
Denne hadde jeg tenkt skulle være kjole, men den er nok så kort at den burde gå under navnet genser eller tunika. Denne er strikket i et garn som heter Järbo Garn Gästrike 1-ply. Garnet er ikke noen favoritt, men jeg er godt fornøyd med ressultatet. Denne og har nuppet seg litt, så den blir nok ikke brukt på fest så mye mer, men til hverdags er den fortsatt topp.

7.
Så over til en av de fineste genserene jeg har strikket. Faktisk har jeg strikket to av denne. Strikket først en til svigerinnen min sin 40 årsdag, og så strikket jeg en til meg selv etterpå.
Tine Solheim igjen. Denne også fra Maskepi. Den er strikket i Hegre fra Dalegarn Jeg elsker denne genseren! Så varm og god, og så veldig flott. Dette er nok også den genseren jeg har kost meg mest med å fotografere. Ta gjerne en titt på da jeg hadde med meg prøvedukka og genseren ut på tur for første gang HER
8.
Da begynner vi å nærme oss slutten. Den neste genseren var ferdigstrikket tidlig i sommer. Kan du gjette hvor oppskriften kommer fra? Tine Solheim ja.. Denne gangen fra boken retromsaker.

Mønsteret heter St. Moritz. Dette var en sånn genser som ropte på meg og ba om å bli strikket. Den er strikket i Royal Alpakka fra Dalegarn. Jeg syntes garnet var litt lite elastisk mens jeg strikket den, og var ikke helt overbevis om at jeg likte dette garnet. Men ressultatet ble fint og genseren er kjempe god. Mykt og glatt og godt garn. Så selv om jeg ikke var overbevist mens jeg strikket, var det verdt det, og det er slettes ikke umulig at jeg bruker garnet igjen.

9.
Den siste genseren hadde jeg ikke tenkt å strikke. Alle andre strikket den jo, og så kjedelig med bare rillestrikk da... men ut på sensommeren ble garnet likevel kjøpt inn, og en skappel genser ble strikket. 


Jeg vet nesten ikke om jeg tørr innrømme det, men jeg elsker denne genseren. Den er strikket i farytale og tynn alpakka. Nydelig garn, og genseren er kjempe god!

I tillegg til disse har jeg strikket et par herregensere som er gitt bort.
Jeg har også strikket noen sommertopper, et par vester og en liten tynn jakke i hullmønster, dere finner alt av det i bloggen, eller på raverly her, men ingen av de er noen favoritter, så jeg leiter ikke fram bilde av de nå.

Når jeg ser frammover, tenker jeg at det er på tide med noen litt tynnere plagg. Kanskje en jakkee eller

to, og så er det nok snart tid for en ny kjole. Det er ihvertfall blitt sånn at det er vanskelig å kjøpe gensere på butikken. Jeg er blitt mer kresen på hva plagga inneholder... Så da frister det mer å strikke noe av ekte vare, og det er jo så mye fint der ute.. 

Og du, vil du se flere slike innlegg. Da finner du en oversikt over endel av de som har latt seg inspirer HER12 kommentarer:

 1. Imponerende - og veldig mye fint!

  SvarSlett
 2. Her var det virkelig mange flotte skatter. Kjempe morsomt å lese disse blogginnleggene etter inspirasjon fra monstermønster. Hang meg på bølgen jeg også og blogget et i innlegg i går. Du har en utrolig fin garderobe og er flink til å finne oppskrifter som passer fasongen din. Jeg likte spesielt godt flettegenseren og den lyse ullkjolen.

  SvarSlett
 3. Kjempeartig at så mange viser fram strikkaplaggene sine, og enda artigere er det at vi har strikka så mye forskjellig. Av og til har jeg følelsen av at det er det samme som strikkes omatt og omatt, men når jeg går fra blogg til blogg nå så er det et kjempespenn.
  Jeg synes du gjorde deg veldig i de mer spesielle plaggene, og det øverste bildet i ponchoen var jo reine modellbildet. Fin farge til deg også.

  SvarSlett
 4. Så mye fint du har laget! Likte spesielt godt nr. 7.
  Kjenner meg igjen i det at du har blitt mer kresen på hva klær du kjøper inneholder, noe jeg ikke ofret en tanke før.. :)

  SvarSlett
 5. Veldig moro å se alle plaggene samlet! Og endel av de husker jeg godt, særlig billedserien med flettegenseren! :)

  SvarSlett
 6. UTROLIG mye lekkert du har strikket!!!
  Eg ble også innspirert av Monstermønster og etter dagens innlegg
  fant eg ut at eg seriøst trenger FLERE jakker! hehe

  Kos deg og ha en herlig kwell

  Vibbedille :)

  SvarSlett
 7. Her var det mye flotte kjoler! Imponerende!

  Jeg var på foredrag med Tine Solheim for en uke siden, og hun oppfordret oss til mer egostrikk :-) Bra jobba!

  SvarSlett
 8. Å så mye fint du har strikket! Imponert over kjole- og tunikasamlingen :)

  SvarSlett
 9. Så masse flott du har laget!
  Ull i bruke er knallmoro å lese om.
  Jeg husker en del av disse plaggene dine, fra nettverden. Gøy å se dem/deg igjen. :-D

  SvarSlett
 10. Utrulig mykje fint Beate! Blir reint inspirert til å strikke nåke til mej sjøl snart ;) Skal berre bli ferdig med en herre-marius først.
  Ka slags ullgarn e din favoritt? Mykje som nuppar,ja, men det e vel sikkert prisen for å ha forelska sej i 'ekte' vare ;) (altså 100% ull).

  SvarSlett
  Svar
  1. Rheuma Thermal Wolle er et veldig deilig garn. Ikke har det nuppet heller. Og så har jeg gode erfaringer med alpakkagarn.

   Slett
 11. Skal si du har mange flotte plagg. Elsker den lyse kjolen, og jeg fant ut at jeg faktisk har heftet. Så da må den også på strikkelisten. Jeg har også laget ull i bruk - innlegg i dag :)

  SvarSlett

Takk for at du tittet innom. Koselig om du legger igjen en hilsen. Ha en god dag videre! :)